Datum

Wereld & tijd

In deze kolom vindt u een overzicht van de tijden over de gehele wereld. Door op het pijltje naast Amsterdam te klikken kunt u een keuze maken uit diverse Hoofdsteden - bijvoorbeeld New York of Tokyo -. De tijden van de betreffende wereldstad verschijnt dan onder het keuzemenu.


Partnerlinks

Wereldbol-expert

Uw link hier? Stuur een e-mail.


- Linkspagina


Globe tip

Een prachtige globe met een diameter van 26 cm en een hoogte van 43 cm.

Deze maanglobe biedt u een natuurkundige oppervlakte van de voor- en achterzijde van de maan. De globe is breukvast en warmte bestendig. Wilt u meer informatie over deze globe of wilt u de globe bestellen, brengt u dan een bezoek aan Buroplanex.nl


Globes & Wereldbollen

Op deze pagina vindt u informatie over globes en wereldbollen. Landkaart heeft een selectie gemaakt van een aantal interessante exemplaren. We zijn hard op zoek naar andere - modern of klassiek - wereldbollen. De onderstaande lijst van globes zal met regelmaat worden aangevuld.

Eenvoudige globe - Basic B2 - met een mooi natuurkundig kaartbeeld. Met verlichting wordt de politieke situatie van de aarde zichtbaar. Zowel de halfmeridiaan als de voet zijn van plastic. Simpele uitvoering, maar met een mooie bol voor deze bijzonder lage prijs.

Meer informatie...

Nostaligische uitvoering - klassiek 751 - met fraaie perkament tekening. Originele kleuren met een recent kaartbeeld; wel zijn afbeeldingen van schepen, zeemonsters en routes van ontdekkingsreizen afgebeeld. De hoogte is 40 cm, de bol bestaat uit breukvast en warmtebestendig acryl, met een massief donkerhouten voet. Halfmeridiaan in fiberglas in messingkleur.

Meer informatie...

Puzzleball van globes

Een erg populaire en volledig nieuw concept van puzzelen vindt men in de Puzzleball. Ook de globe is in deze puzzlevorm te verkrijgen. Hieronder treft u twee soorten van puzzle globes. De moderne bol bestaat uit 240 stukjes en de antieke bol heeft maarliefst 540 stukjes. De werledbollen kunt u vinden in diverse speelgoedwinkels, maar natuurlijk ook bij gespecialiseerde reiswinkels.