Datum

Boeken Andorra

Pyreneeen en Andorra
Pyreneeen en Andorra
-
-/-

Wereld & tijd

In deze kolom vindt u een overzicht van de tijden over de gehele wereld. Door op het pijltje naast Amsterdam te klikken kunt u een keuze maken uit diverse Hoofdsteden - bijvoorbeeld New York of Tokyo -. De tijden van de betreffende wereldstad verschijnt dan onder het keuzemenu.


Partnerlinks

Uw link hier? Stuur een e-mail.


- Linkspagina


Landkaart AndorraKlik om de kaart te vergroten...


Klik op de landkaart om te vergroten!

Geografie

Andorra is goeddeels gelegen in de Oostelijke Pyreneeen. Vandaar ook dat het landschap van Andorra voornamelijk bestaat uit bergen. De hoogste berg is de Pic De Coma, deze kent een top op 2946 meter. Het berglandschap wordt opgesplitst door valleien. Het klimaat van Andorra wordt voornamelijk gekenmerkt door dat van Spanje en Frankrijk. Zij het dat door de hoge ligging van het land de zomers bijvoorbeeld wat minder warm zijn.

Vlag

De kleuren geel en rood representeren Spanje. Blauw en rood daarentegen representeren de Franse 'tricolore'. De drie rode banen - palen - in het wapen staan symbool voor de graven van Foix en de vier voor die van Catalonie. De mijter in het wapen staat voor de Bisschop van Urgel. De vlag in de huidige vorm is terug te voeren naar ongeveer 1867. Voor die tijd bestond de vlag uit twee gekleurde banen. Napoleon heeft de blauwe baan toegevoegd.

Algmene informatie

- Hoofdstad: Andorra La Vella
- Opp. vlakte: +/- 467 km2.
- Munt: Euro
- Volkslied: El Gran Carlemany, mon pare
- Staatsvorm: Constitutioneel Vorstendom