Datum

Wereld & tijd

In deze kolom vindt u een overzicht van de tijden over de gehele wereld. Door op het pijltje naast Amsterdam te klikken kunt u een keuze maken uit diverse Hoofdsteden - bijvoorbeeld New York of Tokyo -. De tijden van de betreffende wereldstad verschijnt dan onder het keuzemenu.


Partnerlinks

Uw link hier? Stuur een e-mail.


- Linkspagina

- Domaine Le Boulac!


Globale landkaart Belgie

Landkaart Belgie. U vindt hier twee landkaarten van Belgie. Allereerst een globale kaart van Belgie en daarnaast een gedetailleerde landkaart, aangeboden door Google.maps.Klik om de kaart te vergroten...


Klik op de landkaart om te vergroten!

Gedetailleerde landkaart Belgie


Grotere kaart weergeven
Korte geschiedenis

Het huidige Belgie kwam in de 15de eeuw in handen van de Habsburgers. Aan het einde van de 17de eeuw viel het gebied ten deel aan de Fransen. In 1815 voegde Belgie zich samen met het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. In 1830 (de omwenteling) werd Belgie een onafhankelijke monarchie.

Wie Belgie zegt, zegt daarmee ook Ardennen. De Ardennen vormen dan ook de uitzondering op het geografische laagland dat Belgie feitelijk kent. Het land Belgie kent twee te onderscheiden delen, te weten Wallonie en Vlaanderen. Als u op de onderstaande kaart een scheidingslijn zou willen doorvoeren dan kunt u een lijntje maken ten zuiden - onder - Brussel. Ten zuiden van Brussel vindt u dan Wallonnie en ten noorden Vlaanderen.

Vlag

De vlag van Belgie werd vermoedelijk voor het eerst in 1792 getoond. Na de afscheiding van Nederland werd de Belgische vlag zoals wij die kennen de nationale vlag. De gekleurde banen van de vlag werden in 1831 verticaal gerangschikt. De kleuren van deze vlag komen oorspronkelijk uit het wapen van Brabant.

Algmene informatie

- Hoofdstad: Brussel
- Opp. vlakte: +/- 30.000 km2.
- Utc: + 1 (winter) + 2 (zomer)
- Munt: Euro
- Volkslied: Brabanconne
- Staatsvorm: Federale monarchie


De Euro bankbiljetten van Belgie herkent u aan de letter Z.