Datum

Reisboeken Denemarken
Wereld & tijd

In deze kolom vindt u een overzicht van de tijden over de gehele wereld. Door op het pijltje naast Amsterdam te klikken kunt u een keuze maken uit diverse Hoofdsteden - bijvoorbeeld New York of Tokyo -. De tijden van de betreffende wereldstad verschijnt dan onder het keuzemenu.


Partnerlinks

Uw link hier? Stuur een e-mail.


- Linkspagina


Globale landkaart Denemarken

Landkaart Denemarken. U vindt hier twee landkaarten. Allereerst een globale kaart van en daarnaast een gedetailleerde landkaart, aangeboden door Google.maps.Klik om de kaart te vergroten...


Klik op de landkaart om te vergroten!

Gedetailleerde landkaart Denemarken


Grotere kaart weergeven
Geografie & Geschiedenis

Denmarken werd in 1397 verenigd met Noorwegen & Zweden. De samensmelting - unie - duurde tot 1523 met Zweden en tot 1814 met Noorwegen. Denemarken maakt sinds 1973 deel uit van de EU. Aardig om te weten is dat tot 1944 IJsland deel uit maakte van Denemarken. Na de tweede wereldoorlog werd dit een zelfstandige staat.

Vlag

Betekenis: Zekerheid is er niet, maar het kruis op de vlag van Denemarken is waarschijnlijk door de Paus aan Koning Waldemar verstrekt. De vlag stamt vermoedelijk af van de Kruisvaders. De Deense vlag als nationale vlag stamt uit 1625.

Algmene informatie

- Hoofdstad: Kopenhagen
- Opp. vlakte: +/- 43.094 vierkante km.
- Utc: + 1 UTC
- Munt: Deense Kroon
- Volkslied: Der er et yndigt land
- Staatsvorm: Constitutionele monarchie