Datum

Wereld & tijd

In deze kolom vindt u een overzicht van de tijden over de gehele wereld. Door op het pijltje naast Amsterdam te klikken kunt u een keuze maken uit diverse Hoofdsteden - bijvoorbeeld New York of Tokyo -. De tijden van de betreffende wereldstad verschijnt dan onder het keuzemenu.


Partnerlinks

Uw link hier? Stuur een e-mail.


- Linkspagina


Globale landkaart Duitsland

Landkaart Duitsland. U vindt hier twee landkaarten van Duitsland. Allereerst een globale kaart en daarnaast een gedetailleerde landkaart, aangeboden door Google.maps.Klik om de kaart te vergroten...


Klik op de landkaart om te vergroten!

Gedetailleerde landkaart Duitsland


Grotere kaart weergeven
Korte geschiedenis

Otto Bismarck verenigd in 1870/1871 een aantal losstaande staten en koninkrijken. 1871 Keizerrijk Duitsland, Wilhelm I als eerste keizer. Aan het eind van de 19de eeuw, begin 20ste eeuw, onstaan hoog oplopende internationale conflicten. Hetgeen uiteindelijk leidde tot wereldoorlog 1. In 1918 geeft het Duitse rijk zich over. Oprichting van de zogenaamde Weimarrepubliek is het gevolg. In 1933 wordt Hitler tot kanselier. Een en ander leidt uiteindelijk tot de tweede wereldoorlog - 1940 / 1945. Aan het eind van de tweede wereldoorlog wordt Duitsland door de gealieerde mogendheden opgedeeld in de BRD en de DDR. Oost en west Duitsland worden - vanaf 1961 - gescheiden door het IJzeren gordijn. Het einde van de koude oorlog betekende tevens de val van de Berlijnse muur, waardoor uiteindelijk de twee Duitslanden werden herenigd.

Vlag

Algmene informatie

- Hoofdstad: Berlijn
- Opp. vlakte: +/- 3570.000 vierkante km.
- Utc: + 1 (winter) + 2 (zomer)
- Munt: Euro
- Volkslied: Deutschlandlied
- Staatsvorm: Federale republiek