Datum

Reisboek Egypte

Wilt u echt genieten van uw vakantie in Egypte, vergeet dan niet de Capitool reisgids. In deze gids vindt u een hoeveelheid aan informatie over bezienswaardigheden, restaurants, hotels etc. Een absolute aanrader voor uw vakantie!

Egypte
Egypte
Jane Dunford
Wereld & tijd

In deze kolom vindt u een overzicht van de tijden over de gehele wereld. Door op het pijltje naast Amsterdam te klikken kunt u een keuze maken uit diverse Hoofdsteden - bijvoorbeeld New York of Tokyo -. De tijden van de betreffende wereldstad verschijnt dan onder het keuzemenu.


Partnerlinks

Uw link hier? Stuur een e-mail.


- Linkspagina


Globale landkaart Egypte

Landkaart Egypte. U vindt hier twee landkaarten van Egypte. Allereerst een globale kaart van en daarnaast een gedetailleerde landkaart, aangeboden door Google.maps.Klik om de kaart te vergroten...


Klik op de landkaart om te vergroten!

Gedetailleerde landkaart Egypte


Grotere kaart weergeven
Geografie & Geschiedenis

Nog geen gegevens beschikbaar.

Vlag

De drie kleuren van deze vlaggen betekenen van boven naar beneden, kleur van de revolutie (1952), toekomst en verleden. De afgebeelde adelaar is de zogenaamde Adelaar van Saladin. In zijn klauwen draagt hij de naam van de staat. Sinds 1984 is de Egyptische vlag de officiele staatsvlag zoals wij die nu kennen.

Algmene informatie

- Hoofdstad: Cairo
- Opp. vlakte: +/- 1.001.449 km2.
- Utc: + 1 (winter) + 2 (zomer)
- Munt: Egyptische Pond
- Volkslied: Bilady, Bilady, Bilady
- Regeringsvorm: Republiek