Landkaart Engeland

- Hoofdstad: Londen
- Opp. vlakte: +/- 130.000 vierkante km.
- Utc: + 0 (winter) + 0 (zomer)
- Munt: Pond
- Volkslied: God save the Queen
- Staatsvorm: Constitutionele monarchie


Korte geschiedenis

Een korte geschiedenis van Engeland moet ik u nog even verschuldigd blijven. Er is aanzienlijk veel informatie en ik zal deze dan ook spoedig op deze pagina plaatsen.

De Engelse vlag


De vlag refereert allereerst naar de bescherm heilige van Engeland - Saint George -, dit wordt gesymboliseerd door het rode kruis op het midden van de vlag. Daarnaast wordt er gerefereerd aan Schotland, het witte Sint Andreaskruis en tot slot aan Ierland, het rode diagonale kruis, hetgeen staat voor Sint Patrick.

Vakantie en weekendtrips

Een leuk alternatief voor een weekendje weg is een minicruise naar Newcastle (Engeland). Een minicruise bestaat uit driedaagse trip. Na een goed verzorgd verblijf op de ferry wordt kunt heerlijk een volle dag winkelen in de de trendy en energieke stad Newcastle. Laat u het winkelen liever aan anderen over, dan kunt u in Newcastle ook terecht voor musea en pub! Een minicruise bij DFDS Seaways boekt u al vanaf 65 Euro. Ga voor meer informatie naar DFDS-Seaways.

Landkaart


- Maps Europa -


- Aanvullende informatie -


- Capitool Reisgids -


- Atlassen & Reisgidsen -


- Luchthavens & Hotels -


- Wereld & Tijd -


    In deze kolom vindt u een overzicht van de tijden over de gehele wereld. Door op het pijltje naast Amsterdam te klikken kunt u een keuze maken uit diverse Hoofdsteden - bijvoorbeeld New York of Tokyo -. De tijden van de betreffende wereldstad verschijnt dan onder het keuzemenu.


    - In samenwerking met -