Datum

Reisboek Frankrijk

Wilt u echt genieten van uw vakantie in Frankrijk, dat wil ik u aanraden om gebruik te maken van de Capitool reisgids. In deze gids vindt u een hoeveelheid aan informatie over bezienswaardigheden, restaurants, hotels etc. Een absolute aanrader voor uw vakantie!

Frankrijk
Frankrijk

Vakantie in Frankrijk?

Lastminutes zoeken...
Wereld & tijd

In deze kolom vindt u een overzicht van de tijden over de gehele wereld. Door op het pijltje naast Amsterdam te klikken kunt u een keuze maken uit diverse Hoofdsteden - bijvoorbeeld New York of Tokyo -. De tijden van de betreffende wereldstad verschijnt dan onder het keuzemenu.


Partnerlinks

Uw link hier? Stuur een e-mail.


- Linkspagina


Globale landkaart Frankrijk

Landkaart Frankrijk. U vindt hier twee landkaarten van Frankrijk. Allereerst een globale kaart van en daarnaast een gedetailleerde landkaart, aangeboden door Google.maps.Klik om de kaart te vergroten...


Klik op de landkaart om te vergroten!

Gedetailleerde landkaart Frankrijk


Grotere kaart weergeven
Geografie & Geschiedenis

Nog geen informatie beschikbaar.

Vlag

De kleuren blauw en rood staan voor Parijs. Tijdens de revolutie (1789) werden deze twee kleuren van de stad parijs gebruikt in rozetten. De kleur wit vertegenwoordigt de Bourbons en daarmee de monarchie. De vlag zoals wij die nu kennen is sinds 1794 ingevoerd.

Algmene informatie

- Hoofdstad: Parijs
- Opp. vlakte: +/- 551.000 km2.
- Utc: + 1 (winter) + 2 (zomer)
- Munt: Euro
- Volkslied: La Marseillaise
- Regeringsvorm: Republiek


De Euro bankbiljetten van Frankrijk herkent u aan de letter L.