Datum

Skileraren?!

Heb je al in de sneeuw gewerkt of wil je skileraar of snowboardleraar worden? Surf niet verder! Ga naar skileraar.info. Deze site is precies wat je zoekt!! We hebben informatie over bijna alle skiopleidingen (Anwarter, Landesleraar tot Staatlicher etc.)en bieden ervaringen van collega's die overal ter wereld al hebben gewerkt.


Wereld & tijd

In deze kolom vindt u een overzicht van de tijden over de gehele wereld. Door op het pijltje naast Amsterdam te klikken kunt u een keuze maken uit diverse Hoofdsteden - bijvoorbeeld New York of Tokyo -. De tijden van de betreffende wereldstad verschijnt dan onder het keuzemenu.


Partnerlinks

Uw link hier? Stuur een e-mail.

Skileraar.info


- Linkspagina


Globale landkaart Oostenrijk

Landkaart Oostenrijk. U vindt hier twee landkaarten van Oostenrijk. Allereerst een globale kaart van en daarnaast een gedetailleerde landkaart, aangeboden door Google.maps.

Tip: Overnachten in Wenen:
Bent u op zoek naar een accommodatie in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen? Bijvoorbeeld in de buurt van populaire bezienswaardigheden zoals de Staatsopera, de Stephansdom of het Heldenplatz? Er is genoeg te zien! De luxe van een eigen appartement biedt vele mogelijkheden en voordelen voor families, vrienden en stelletjes. Boek nu uw appartement online met Oh-Vienna !Klik om de kaart te vergroten...


Gedetailleerde landkaart Oostenrijk


Grotere kaart weergeven
Geografie & Geschiedenis

Het Keizerrijk Oostenrijk werd in 1806 opgericht na het einde van het Heilige Roomse Rijk. Dit keizerrijk ging in 1867 op in de Oostenrijk-Hongaarse "dubbelmonarchie". Na de eerste wereldoorlog werden deze twee landen weer gescheiden. Vanaf 1918 is Oostenrijk een republiek. De republiek Deutschosterreich heeft slechts een jaar bestaan. In 1919 werd het land ontbonden en ontstond de - eerste - Republiek Oostenrijk. In 1938 werd Oostenrijk geannexeerd door het Derde Rijk - Duitsland -. Na de nederlaag van de nazi's werd Oostenrijk door de geallieerden bezet tot 1955. Uiteindelijk mocht Oostenrijk als zelfstandig soeverien land verder bestaan mits het haar neutraliteit zou toezeggen. Tot slot werd Oostenrijk in 1995 lid van de Europese Unie.

Vlag

Algmene informatie

- Hoofdstad: Wenen
- Opp. vlakte: +/- 83.000 km2.
- Utc: + 1 (winter) + 2 (zomer)
- Munt: Euro
- Volkslied: Land der Berge, Land am Strome
- Staatssvorm: Federale Republiek

De Euro bankbiljetten van Oostenrijk herkent u aan de letter N.