Datum

Reisboeken Portugal
Wereld & tijd

In deze kolom vindt u een overzicht van de tijden over de gehele wereld. Door op het pijltje naast Amsterdam te klikken kunt u een keuze maken uit diverse Hoofdsteden - bijvoorbeeld New York of Tokyo -. De tijden van de betreffende wereldstad verschijnt dan onder het keuzemenu.


Partnerlinks

Uw link hier? Stuur een e-mail.


- Linkspagina


Globale landkaart Portugal

Landkaart Portugal. U vindt hier twee landkaarten. Allereerst een globale kaart van en daarnaast een gedetailleerde landkaart, aangeboden door Google.maps.Klik om de kaart te vergroten...


Klik op de landkaart om te vergroten!

Gedetailleerde landkaart Portugal


Grotere kaart weergeven
Geografie & Geschiedenis

De revolutie in 1910 leidde tot de afschaffing van de monarchie. Echter in verband met corruptie en een grote staatsschuld werd na een militaire coup een dictatuur ge´nstalleerd die zou duren tot 1974. De nationale jaarlijkse feestdag is 5 oktober ter ere van oprichting van de republiek in 1910. Portugal was neutraal tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Vlag

Betekenis: Groen geeft betekenis aan hoop en rood aan de revolutie van 1910. Het logo op de vlag waarin het wapen wordt getoond is ee zogenaamde Armillarsfeer. Op het wapen zelf staan vijf schilden en zeven burchten afgebeeld. De vlag was in beginsel revolutionair rood. Daarna is de hoop toegevoegd en tot slot in 1815 voerde men het wapen op de vlag in.

Algmene informatie

- Hoofdstad: Lissabon
- Opp. vlakte: +/- 91.960 vierkante km.
- Munt: Euro
- Staatsvorm: Republiek