Datum

Reisboek TsjechieVakantie in Tsjechie?

Wereld & tijd

In deze kolom vindt u een overzicht van de tijden over de gehele wereld. Door op het pijltje naast Amsterdam te klikken kunt u een keuze maken uit diverse Hoofdsteden - bijvoorbeeld New York of Tokyo -. De tijden van de betreffende wereldstad verschijnt dan onder het keuzemenu.


Partnerlinks

Uw link hier? Stuur een e-mail.


- Linkspagina


Globale landkaart Spanje

Landkaart Spanje. U vindt hier een landkaart van Tsjechie.

Tip: Overnachten in Praag?
Bent u op zoek naar een accommodatie in de hoofdstad van TsjechiŽ, Praag? Bijvoorbeeld in de buurt van populaire bezienswaardigheden zoals de Praagse Burcht, het Astronomisch uurwerk of de Karelsbrug? Een appartement is dť ideale uitvalbasis voor een stedentrip met je liefde, vrienden of familie. Oh-Prague biedt meer dan 170 appartement aan in Praag.Klik om de kaart te vergroten...


Klik op de landkaart om te vergroten!

Gedetailleerde landkaart Tsjechie (Google Maps)

Geografie & Geschiedenis

Nog geen gegevens beschikbaar.

Vlag

Vanaf 1919 was Tsjechie verenigd met Slowakije. In 1993 werden de landen weer gescheiden en sindsdien is de vlag van Tsjechie zoals wij die nu kennen de nationale vlag. De kleuren wit en rood vloeien voort uit het wapen van de Bohemen. Deze kleuren zijn ook terug te vinden in de Poolse en Oostenrijkse vlag. De Kleur blauw is in deze vlag bijgevoegd om een onderscheidend karakter te krijgen van de laatst genoemde twee landen.

Algmene informatie

- Hoofdstad: Praag
- Opp. vlakte: +/- 79.000 vierkante km.
- Utc: + 1
- Munt: Koruna / Tsjechische kroon
- Volkslied: Kde domov muj
- Staatsvorm: Republiek