Datum

Wereld & tijd

In deze kolom vindt u een overzicht van de tijden over de gehele wereld. Door op het pijltje naast Amsterdam te klikken kunt u een keuze maken uit diverse Hoofdsteden - bijvoorbeeld New York of Tokyo -. De tijden van de betreffende wereldstad verschijnt dan onder het keuzemenu.


Partnerlinks

Uw link hier? Stuur een e-mail.


- Linkspagina


Routeplanning & Navigatie - Tips -

Naast een aantal hieronder weergegeven tips voor uw navigatiesysteem tips vindt u op deze pagina ook een overzicht van diverse online routeplanners. U kunt zelf een keuze maken tussen deze planners online. Wellicht gaat uw voorkeur uit naar Michelin of meer naar ANWB. De meeste online planners bieden u de mogelijkheid om uw route te printen. Handig voor onderweg voor als u niet in het bezit bent van navigatie in de auto. De keus is aan u! Heel veel succes en een goede reis gewenst.

Hieronder treft u een aantal door mij geselecteerde TomTom Go navigatiesystemen.

TomTom Go 720

Zonder stress op de plaats van bestemming met deze TomTom Go 720 T. Naast zijn compacte formaat is deze TomTom voorzien van vele functies: een digitale navigator, flitspaalverklikker, FM-transmitter en bluetooth carkit. En zelfs met deze vele functies blijft deze navigator gebruiksvriendelijk. Snel en gemakkelijk. Deze tomTom Go 720 is erg gebruiksvriendelijk en simpel te bedienen door het grote touchscreen.

TomTom Go 720 TMC

Meer informatie & bestellen...

TomTom GO 920 T

De TomTom 920 T is een superslank autonavigatiesysteem met een stijlvol ontwerp met chique afwerking. Hij past perfect in de auto, of in je hand of zak. Extra opmerkelijk is dus het grote aanraakscherm waarop je zeer gemakkelijk de bekroonde, gebruiksvriendelijke TomTom software kunt besturen. Het is nu sneller en eenvoudiger dan ooit om je adres in te voeren met landenwisselaar om alleen de namen uit het geselecteerde land weer te geven.

TomTom GO 920T  Europa, Verenigde Staten & Canada.

Meer informatie & bestellen...

Tip I

Het installeren van het cd-rom pakket Navman wegenkaarten op een sd-kaartje. Een eenvoudige taak op het eerste gezicht........

Het is zeer goed mogelijk dat u problemen ondervindt met het installeren van extra kaarten voor de Navman op een sd-kaart. Hieronder treft u een aantal installatie tips voor de Navman icn series.

U hebt nodig: - Een originele Navman Benelux sd-kaart - Een origineel pakket Navman maps - Een sd-kaart reader

Allereerst installeert u de door Navman geleverde software (MyActive Sync & SmartST) op uw pc. Daarna sluit u de Navman icn-series aan op uw pc. Stop de sd-kaart Benelux (origineel) in uw Navman.

In Windows verkenner opent u de Navman, u ziet nu dat op de sd-kaart van Navman twee bestanden staan map Benelux & bestand x.rng. Deze bestanden hebt u ook nodig voor het aanmaken van een sd-kaart. Plaats de Navman sd-kaart Benelux in uw kaartreader.

Start het programma SmartST. In dit programma kunt u aangeven welke mappen u wilt installeren op uw sd-kaart. Ontkoppel voor alle zekerheid uw Navman van de pc. U ziet nu, tenminste als het goed is, dat de Benelux landen geel gekleurd zijn. Dat betekent dat de kaarten op de sd-kaart staan. Vervolgens plaatst u de originele cd-rom met Navman kaarten die u extra wilt installeren. Deze kaarten moet u wel eerst geregistreerd hebben.

Vervolgens kunt u in SmartST aangeven welke Navman kaart u op de sd-kaart wilt zetten. Na de installatie kleurt het land of gebied dat u op de sd-kaart hebt gezet ook geel op.

Succes.

Tip 2

Hieronder treft u een aantal directe links naar aanbieders van handleidingen voor de verschillende navigatie systemen. Mocht u de door u gewenste handleiding hier niet kunnen vinden, mailt u dan naar Routeplanning.info. Uw vraag zal dan als artikel op deze site worden geplaatst.

Succes met (her)installeren.

Tip 3

Als u in het bezit bent van een Acer pda met gps-ontvanger dan kunt u deze tevens gebruiken als navigatiesysteem.

Om uw Acer navigatie volledig functioneel te krijgen kunt u gebruik maken van TomTom navigator 5 software. Om het navigatie systeem goed te laten werken moet u letten op een aantal instellingen. De installatie van de software spreekt voor zich. Vervolgens start u in de Acer pda Navigator 5 op. U gaat nu naar het voorkeur menu in uw TomTom programma. Klik op Toon GPS-status en stel vervolgens uw gps instellingen in. U dient onder andere te kiezen voor 'Kies een GPS-baudsnelheid van 4800 baud'. Voor meer installatie informatie van uw navigator 5 software attendeer ik u graag op de volgende pagina.